Friday, 30 December 2011

Bubye 2011

Assalammualaikum !


Oii ! ! What's up ? Genki desu ka ?
2011 dah nak habis . So , goodbye 2011 and welcome 2012 . Sesaje update awal sebab I dont know whether I can update on 1 Jan or not .

So , talking about new year , have you think about your new year resolution ? My new year resolution is ~ ~ ~ *dont laugh !* "I want to change myself on every aspect . Solat on the time and finish homework before on9 !" 

By the way , next year I'm form 4 . SPM 2013 liao ~ Aku ambil Science Stream . Heeeee . . Ingat nak ambil subject Tasawwur untuk subject tambahan . :D And yessss , kelas 4 Sains tahun ada ada lebih kurang 27-30 la . Aku tak ingat . Ramai nyaaaaaa ~ ~ Dulu 17 orang , suddenly dah up sampai 30 pulak . Tak biasa pulak . And of course , duduk tepi Adhwa ~

Kiranya , subject yang memang kena ambil adalah ~ *jeng! jeng!*


Kimia - Waaaaaaa , cambest je ? Cikgu Rozidi kot ajar . Waktu orientasi dia baik la jugak . ;)

 
Biologi - Heh , disebabkan tangan aku keras , aku tak boleh ambil LK(Lukisan Kejuruteraan) . Jadi , aku amik Bio . Bak kata Cikgu Hasniza , nak score Bio kena ikut slogan dia . "Baca , Ingat dan Faham!" Agaknya InsyaAllah aku boleh follow kot .


Fizik - Cikgu Shimah ajar . *jeng~ jeng~*  Cikgu science f3 dulu . Tadi rajin la nak tengok Fizik tu macam mana , so bukak buku teks . Tak sampai 5 minit tutup balik . Tak paham . Tapi Achak kata Fizik kacang ! *mentang² tu fav sub dia* >3>

Add Math - Mostly said Add Math is worst nightmare ever . Even teacher cakap "Senang nak lulus tapi SUSAH nak score" Mak aiihh , hari first orientasi dah takutkan kitaorang . Come hell or high water , aku kena belajar sesungguh . *bajet* Abah nak hantar pegi tuition . Aaaa , tak suke  pergi tuition ! Someone! Tasukete kudasai ~ ~


Yang lain ? No comment ! Tapi , dah masuk Menengah Atas dah tak boleh macam dulu dah . I'm no more RK student . So , PARTYYYY ! !

Aku hepi gila da nak masuk 2012 . Banyak band kot nak release album , single segala nak bagai . *eksaited sbb tu je ? * Muahahaha . Okaylah nak kemas buku yang berlambak kat atas . Happy New Year ! :D

Monday, 26 December 2011

School Days ?

Assalammulaikum !

OFF TOPIC : ALICE NINE'S NEW ALBUM ! "9"

Bahagiakah aku ? Ceii , apa punya soalan la . Actually , Malaysian student's worst nightmare is coming . School days will start on 4 January ! Nightmare gile ! Aku dah tak senang duduk . Yelah ~ Mana tak nya hari² asyik aku ber-camping depan PC . Hari² jugak la aku asyik dok berfangir-ling ngn tengok dorama jepun . Tapi eksaited gak la jugak sekolah dah nak bukak .


Things make me excited at school :
1) Jumpa semua budak 3RK(2011) balik .
2) Jumpa cikgu² dan Papa²/Mama² kesayangan balik .
3) Makan makanan kat kantin yang tak sedap tu .
4) Dengar cikgu bersyarah kat perhimpunan .
5) Homework ! (Hahahaha)

Thing make me want to puke at school :
1) Certain people la .
2) Nanti kelas bercampur adukkkkkk . (Aku nak semua budak 3RK je sekelas dengan aku *kejam + gedik*)



Then, semua budak form 3 .. *lupa diri lak* .. Budak form 4 kena datang sekolah hari 29/30 untuk ambil buku teks and dengar ceramah la kot . Aaaaa . Tak suke .. Tak suke .. *mata keatas , tangan kedada*

Aku bukak sekolah ni bese² je . Barang dah beli ? Disebabkan tawaran keluar lambat so kena pegi sekolah harian dulu la . Mak aiihh , harap² tawaran keluar cepat la . Tapi aku ... Aku cam tak de semangat je nak pegi memana asrama . Korang paham la aku ni ... anak MAK !


Aku baru beli beg sekolah . Hahaha . Sejam kot nak pilih . Abang aku kata aku ni noob dalam nak beli baju , beg , dan segala²nya kecuali makanan . Kalau aku tunjuk beg sekolah aku tu kat diorang mesti kompelin . Ni tak kena , tu tak kena . Aku ni kan asyik bertapa dalam rumah . Bukak PC pun tgk drama ntah pape . Mana la tahu flow pesyen kat Malaysia nih . Then , bab² pesyen kat Jepun lagi la tak tahu apa ntah . Stakat gothic lolita , semua tu ... aku ni mana la tau . Kalau tanya buku RAM ngn Hlovate aku tahu la sikit² je . Muahahaha . I'm bad in EVERYTHING .

Baju dah tempah . Sepasang je baju putih . Aku tengah terpikir , tahun depan aku tak jadi pengawas dah . Aku ada satu je baju putih . Cmner la agaknya . Alat tulis ? Beg tema kaler hitam . So alat tulis kena warna hitam ke ?



Okey la , aku tak de mood dah nak tulis

Saturday, 24 December 2011

Result PMR ?

Assalammualaikum .
Heh , aku baru je teringat nak update lepas 3 hari dapat result . By the way , Otanjoubi Omedetou , Aiba ! Aku rasa time nak ambil result tu tak surprise and tak nervous sangat la waktu nak tengok slip . Dan , aku tak de waktu nama aku diumumkan . Datang sekolah lewat then Pak Cik Latif (Ayah Atifah) ada kat pintu pagar . "Nabilah, cepat pegi dewan . Kamu dapat 8A" . Aku rasa macam melayang atas angin je waktu jalan gi dewan . Dah tahu result so tak la nervous or pucat sangat muka .

Result Aku~
Kat dewan ? PK tengah cakap pasal hape entah . Pengetua duk tercari-cari sapa entah . Then , bebudak 8A panggil aku nak atas pentas . Then , pengetua terus tangkap gambar kami . Dia cari aku rupanya ~  Hehehe . Alhamdulillah , semua budak KRK tahun ni buat yang terbaik . And sekolah kami dapat 10 orang straight A . Okey la sebab sekolah luar bandar kan ? 8 dari kelas aku and 2 lagi dari kelas sebelah . Congrats to Anis , Atifah , Nisa , Rossilawati , Hamzah , Hanani , Anjali , Syafiqah , and Hani . ^^

And balik tu Abah dah warning siap² , "jangan enjoy sangat" . Hadiah ? Heh, abah cakap tak de punya nak bagi sebab aku yang patut bagi hadiah kat diorang sebab hari²  diorang hantar aku pegi sekolah . Mum cakap pergi umrah next yr(insyaAllah) tu kira hadiah la tuh . Aku no comment je . Yang dua orang lagi tu ? Nanti aku tuntut . ;D


Gambar ambil kat Google je . Besday Ohno haritu aku ada kat KL . Besday Aiba lak aku baru balik dari KL . So , tak sempat nak buat apa² . Ingat tak dalam post aku haritu kalau aku kejam aku celebrate besday dia makan biskot LEXUS je ? Dan , snack yang ada skrang kat rumah aku pun yang ada biskot LEXUS je . Wakakaka . Nak buat kek kesian kat Mum since dia penat² drive balik KL . So , barang nak buat tu tak de . Takkan nak buat mogok suruh Mum kuar pegi ber ingredient pulak kan ? So , OTANJOUBI OMEDETOU AIBA !

And , keluarga kucing kat belakang rumah aku bertambah ! Tompok dapat anak . 5 ekor kot ? Kucing ? Actually kitaorg(family aku) bg makan kat diorang . So , diorang lepak maut kat belakang . Abah kata diorang ni baik sebab tak masuk rumah and tak buang 'ketul emas' kat rumah kitaorg . Si Puteh nak kena buang sebab dia ada kurap . Mum tak bagi aku sentuh dia . Tp bulu Puteh cantik ! >_<

Saturday, 19 November 2011

Last Day & First Day

Hari ni first day cuti sekolah . That’s mean dah last day of3RK . You know what , aku langsung tak menangis . Heh, agaknya dah kering kot air mataaku . Tapi , entah kenapa aku tak nangis . Weih , kalau jumpa kawan yang kat tepijalan then berpisah tak terasa apa-apa . Ni kalau kawan yang berjuangbersama-sama , berkongsi suka-duka , bergossip dan do trouble together sepanjang3 tahun berturut-turut agaknya mcm mne la nak berpisah . Tu yang aku tgh fikirskrang . Mungkin sekarang aku muak tgk muka diorang dalam kelas , tp bilaberpisah mesti rindu kan ? Kan ? 13 Perempuan and 4 Lelaki (termasuk aku) . Kalautak cukup satu , itu bukan kelas RK SMKAI first batch tau . Kitaorang pemulatradisi di SMKAI . Kelas harapan sekolah , harap-harap next generation buat yangterbaik . I got a feeling that all of my classmate will get into Science Stream .I hope so . InsyaAllah .

Eh ? Gambar last day . Geng Kita . Hehehe . Dont ask me why Geng Kita . There is a story behind the name . Tapi tak baik cerita . Nanti ada orang terasa . Rasanya , yang tahu pasal sebalik nama ni cuma aku dan Iffa .

Dari Kiri: Cik Afiqah, Cik Eyfa, Cik Tipah, Cik Yaya, Cik Nabilah(Me!), Cik Wawa, dan ada orang sesat, Hariz!

Muka baik la konon, tapi... TroubleMaker dalam kelas!

Me and Cik Eyfa. Ehhh. and Cik Afiqah!

Penjaga tiang! Me the one hold bottle.

Keluarga 3RK! Tapi tak cukup orang. Someone is missing here. Nisa kot?


Dah , next topic . Cuti Sekolah ! Too much of times to killsampai tak tahu nak buat apa . Perancangan aku ? Jeng !Jeng ! ;D

Baca novelsampai muntah 

Tengok dramaJepun/Korea sampai pengsan

Belajar bawakmotor 

Belajar memasak

Fangirl-ingsampai bosan

Lepak denganBdak 3RK

Jadi Rajin. Eh?What? ;D

Aku ada beli novel baru. All of novels are by Hlovate . I bought Tunas , aA+bB and Versus .

Credit : Google.

Credit: Google.
 
It is worth to buy and read . Hlovate ada cara dia sendiri . Tunas best cerita pasal dekat asrama di Kolej Tunas . It is also about the past of Addin and Benz . Btw , Addin tu perempuan . Aku pun confuse ingat lelaki . Benz la lelaki . Bukan Mercedes Benz tau ! aA+bB tu pulak kisah Addin dengan Benz bila dia orang dah kawin . Aku tak habis baca lagi . Tapi tak rugi baca . :D Kalau novel Hlovate , aku paling suka Tunas and Rooftop Rant . Versus cerita pasal orang islam yang nak jadi lebih baik . Not bad la . I learn a lot ! Tapi yang pasti , novel dia best² .

Wednesday, 19 October 2011

Main Masak² Dekat Facebook .

Yuhuuuuuuu ! ! !

Ahaha . Assalammualaikum . I have a very good day today ! Ermm . . Not really good day because my baby² disturbed my sleep . By the way , i skipped today ! Hehehe . . I am such a good brat . Today we have senamrobik at school . Wtf ? Kau ingat aku nak datang ? ;D

Before this , dah janji dengan Awa nak masak . Then , plan punya plan , akhirnya nak lepak umah aku . Well , mak aku tak kisah janji tak buat mende pelik² . Ada ke sedap² aku tido , diorang ketuk pintu bilik aku waktu pukul 8 . Waktu tu memang heaven gila since aku mimpi aku tgh tea time ngn Nino , Sho ngan Jun . Dengan tak bersalahnya diaorg gelak . Aku lak tengah mamai terus jerit "TAK GUNA KORANG !" Tapi bila fikir balik , mana boleh anak dara tidur balik lepas Subuh . Hehehe . . .

Yang datang tu tak lain tak bukan Cik Kyoko , Lya (kembar Nino) , dengan Awa . Cehh , bajet la lepas aku mandi semua nak masak . Tapi , alang² diorang dah bukak laptop , aku pun bukak PC . Mak aku beli breakfast kat luar . Lepas breakfast sambung lagi ber-FB . Amik ko ! Padahal semua lepak kat ruang tamu . Tapi , sembang kat FB . Ruang tamu tu diam je kecuali bila aku jerit . (Jerit sebab tengah cuci mata - fangirl-ing) Hehehe . . .

Pastu² , kitaorang layang movie seram . Ala , over je sapa yang takot tu . Memang la muka hantu tu pelik , tapi aku tgk budak kecik tu (Hantu) boleh tahan comel la .

Jeng ! Jeng ! Jeng ! Aku promote Arashi 'aku' kat diorang . Bukak PV Happiness dengan Love So Sweet je . Omomomo . . . Encik Nino menawan hati saya lagi . Oppss , semua Encik² dalam Arashi ye . Sekarang , i can not decide who the fuuu my Ichiban . So , Semua la jadi Ichiban . Well for me , semua orang dalam Arashi ada talent masing². Jun pandai berlakon , Sho lak bila rap soooo awesome while Ohno lak is one of the best singer . Nino and Aiba have different voice from others . I feel like , yeah before this tersangkut dengan budak JE yang lain , tapi sekejap je . Tapi dengan Arashi ni lain skit . Believe or not , aku dah jarang sangat dengar lagu Jrock sebab diorang. EH ? ? Mr. Yutaka jangan marah saya !

Sunday, 16 October 2011

Not My First Time . . .

Ohoiiii ! ! ! Oppss , Assalammualaikum . Well , I don't know how many times I said this , but , I made new blog . It looks more hideous I think. :P