Friday, 30 December 2011

Bubye 2011

Assalammualaikum !


Oii ! ! What's up ? Genki desu ka ?
2011 dah nak habis . So , goodbye 2011 and welcome 2012 . Sesaje update awal sebab I dont know whether I can update on 1 Jan or not .

So , talking about new year , have you think about your new year resolution ? My new year resolution is ~ ~ ~ *dont laugh !* "I want to change myself on every aspect . Solat on the time and finish homework before on9 !" 

By the way , next year I'm form 4 . SPM 2013 liao ~ Aku ambil Science Stream . Heeeee . . Ingat nak ambil subject Tasawwur untuk subject tambahan . :D And yessss , kelas 4 Sains tahun ada ada lebih kurang 27-30 la . Aku tak ingat . Ramai nyaaaaaa ~ ~ Dulu 17 orang , suddenly dah up sampai 30 pulak . Tak biasa pulak . And of course , duduk tepi Adhwa ~

Kiranya , subject yang memang kena ambil adalah ~ *jeng! jeng!*


Kimia - Waaaaaaa , cambest je ? Cikgu Rozidi kot ajar . Waktu orientasi dia baik la jugak . ;)

 
Biologi - Heh , disebabkan tangan aku keras , aku tak boleh ambil LK(Lukisan Kejuruteraan) . Jadi , aku amik Bio . Bak kata Cikgu Hasniza , nak score Bio kena ikut slogan dia . "Baca , Ingat dan Faham!" Agaknya InsyaAllah aku boleh follow kot .


Fizik - Cikgu Shimah ajar . *jeng~ jeng~*  Cikgu science f3 dulu . Tadi rajin la nak tengok Fizik tu macam mana , so bukak buku teks . Tak sampai 5 minit tutup balik . Tak paham . Tapi Achak kata Fizik kacang ! *mentang² tu fav sub dia* >3>

Add Math - Mostly said Add Math is worst nightmare ever . Even teacher cakap "Senang nak lulus tapi SUSAH nak score" Mak aiihh , hari first orientasi dah takutkan kitaorang . Come hell or high water , aku kena belajar sesungguh . *bajet* Abah nak hantar pegi tuition . Aaaa , tak suke  pergi tuition ! Someone! Tasukete kudasai ~ ~


Yang lain ? No comment ! Tapi , dah masuk Menengah Atas dah tak boleh macam dulu dah . I'm no more RK student . So , PARTYYYY ! !

Aku hepi gila da nak masuk 2012 . Banyak band kot nak release album , single segala nak bagai . *eksaited sbb tu je ? * Muahahaha . Okaylah nak kemas buku yang berlambak kat atas . Happy New Year ! :D

Monday, 26 December 2011

School Days ?

Assalammulaikum !

OFF TOPIC : ALICE NINE'S NEW ALBUM ! "9"

Bahagiakah aku ? Ceii , apa punya soalan la . Actually , Malaysian student's worst nightmare is coming . School days will start on 4 January ! Nightmare gile ! Aku dah tak senang duduk . Yelah ~ Mana tak nya hari² asyik aku ber-camping depan PC . Hari² jugak la aku asyik dok berfangir-ling ngn tengok dorama jepun . Tapi eksaited gak la jugak sekolah dah nak bukak .


Things make me excited at school :
1) Jumpa semua budak 3RK(2011) balik .
2) Jumpa cikgu² dan Papa²/Mama² kesayangan balik .
3) Makan makanan kat kantin yang tak sedap tu .
4) Dengar cikgu bersyarah kat perhimpunan .
5) Homework ! (Hahahaha)

Thing make me want to puke at school :
1) Certain people la .
2) Nanti kelas bercampur adukkkkkk . (Aku nak semua budak 3RK je sekelas dengan aku *kejam + gedik*)



Then, semua budak form 3 .. *lupa diri lak* .. Budak form 4 kena datang sekolah hari 29/30 untuk ambil buku teks and dengar ceramah la kot . Aaaaa . Tak suke .. Tak suke .. *mata keatas , tangan kedada*

Aku bukak sekolah ni bese² je . Barang dah beli ? Disebabkan tawaran keluar lambat so kena pegi sekolah harian dulu la . Mak aiihh , harap² tawaran keluar cepat la . Tapi aku ... Aku cam tak de semangat je nak pegi memana asrama . Korang paham la aku ni ... anak MAK !


Aku baru beli beg sekolah . Hahaha . Sejam kot nak pilih . Abang aku kata aku ni noob dalam nak beli baju , beg , dan segala²nya kecuali makanan . Kalau aku tunjuk beg sekolah aku tu kat diorang mesti kompelin . Ni tak kena , tu tak kena . Aku ni kan asyik bertapa dalam rumah . Bukak PC pun tgk drama ntah pape . Mana la tahu flow pesyen kat Malaysia nih . Then , bab² pesyen kat Jepun lagi la tak tahu apa ntah . Stakat gothic lolita , semua tu ... aku ni mana la tau . Kalau tanya buku RAM ngn Hlovate aku tahu la sikit² je . Muahahaha . I'm bad in EVERYTHING .

Baju dah tempah . Sepasang je baju putih . Aku tengah terpikir , tahun depan aku tak jadi pengawas dah . Aku ada satu je baju putih . Cmner la agaknya . Alat tulis ? Beg tema kaler hitam . So alat tulis kena warna hitam ke ?



Okey la , aku tak de mood dah nak tulis

Saturday, 24 December 2011

Result PMR ?

Assalammualaikum .
Heh , aku baru je teringat nak update lepas 3 hari dapat result . By the way , Otanjoubi Omedetou , Aiba ! Aku rasa time nak ambil result tu tak surprise and tak nervous sangat la waktu nak tengok slip . Dan , aku tak de waktu nama aku diumumkan . Datang sekolah lewat then Pak Cik Latif (Ayah Atifah) ada kat pintu pagar . "Nabilah, cepat pegi dewan . Kamu dapat 8A" . Aku rasa macam melayang atas angin je waktu jalan gi dewan . Dah tahu result so tak la nervous or pucat sangat muka .

Result Aku~
Kat dewan ? PK tengah cakap pasal hape entah . Pengetua duk tercari-cari sapa entah . Then , bebudak 8A panggil aku nak atas pentas . Then , pengetua terus tangkap gambar kami . Dia cari aku rupanya ~  Hehehe . Alhamdulillah , semua budak KRK tahun ni buat yang terbaik . And sekolah kami dapat 10 orang straight A . Okey la sebab sekolah luar bandar kan ? 8 dari kelas aku and 2 lagi dari kelas sebelah . Congrats to Anis , Atifah , Nisa , Rossilawati , Hamzah , Hanani , Anjali , Syafiqah , and Hani . ^^

And balik tu Abah dah warning siap² , "jangan enjoy sangat" . Hadiah ? Heh, abah cakap tak de punya nak bagi sebab aku yang patut bagi hadiah kat diorang sebab hari²  diorang hantar aku pegi sekolah . Mum cakap pergi umrah next yr(insyaAllah) tu kira hadiah la tuh . Aku no comment je . Yang dua orang lagi tu ? Nanti aku tuntut . ;D


Gambar ambil kat Google je . Besday Ohno haritu aku ada kat KL . Besday Aiba lak aku baru balik dari KL . So , tak sempat nak buat apa² . Ingat tak dalam post aku haritu kalau aku kejam aku celebrate besday dia makan biskot LEXUS je ? Dan , snack yang ada skrang kat rumah aku pun yang ada biskot LEXUS je . Wakakaka . Nak buat kek kesian kat Mum since dia penat² drive balik KL . So , barang nak buat tu tak de . Takkan nak buat mogok suruh Mum kuar pegi ber ingredient pulak kan ? So , OTANJOUBI OMEDETOU AIBA !

And , keluarga kucing kat belakang rumah aku bertambah ! Tompok dapat anak . 5 ekor kot ? Kucing ? Actually kitaorg(family aku) bg makan kat diorang . So , diorang lepak maut kat belakang . Abah kata diorang ni baik sebab tak masuk rumah and tak buang 'ketul emas' kat rumah kitaorg . Si Puteh nak kena buang sebab dia ada kurap . Mum tak bagi aku sentuh dia . Tp bulu Puteh cantik ! >_<